Hoe verloopt een behandeling in de praktijk?

Elk bezoek start met diagnose. Als een client voor het eerst komt, duurt de intake langer omdat we de hoofdklacht doorlopen. Medische geschiedenis, andere gezondheidszaken, levensstijl en aanvullende vragen over slaap, eten etc. worden besproken.

Palpatie

Voor iedere behandeling beginnen we tevens met de diagnose door palpatie. Dit betekent dat we bepaalde diagnostische zones aanraken om de conditie te bepalen. We voelen de meridianen op distale delen van de armen en benen, de buik en de pols. Het voelen van de pols is een van de sleutelelementen in de behandeling. Het is niet alleen een diagnostisch instrument maar geeft ook directe terugkoppeling over de voortgang. Dus na iedere techniek of serie van technieken, wordt de pols weer gecontroleerd.

Behandeling

Na de diagnose volgen in de gemiddelde behandeling naaldtechnieken op de onderbenen en onderarmen. Nadat de acupunctuurpunten zijn gestimuleerd wordt de naald verwijderd. Vaak volgt dan de lage buikstreek en worden nek-/schouderregio gecontroleerd en behandeld om doorstroom te bevorderen. Deze gebieden worden namelijk als bottlenecks gezien waar circulatie makkelijk kan vastlopen.

Indien noodzakelijk zal u worden gevraagd om op de zij of de buik te liggen om de achterzijde te behandelen. Ook kunnen andere zaken worden ingezet om resultaten te optimaliseren. Vaak wordt een vorm van moxibustie (moxa) toegvoegd aan de behandeling.

Pijnloos

Behandeling is pijnloos en zeer comfortabel. Veel mensen vallen bijna in slaap op de tafel.

Na een eindcontrole van de pols wordt de behandeling beeindigd. Soms wordt wat huiswerk meegegeven in de vorm van moxa. Uiteraard wordt hierbij duidelijke instructie gegeven met het benodigde materiaal.